Vliegende mieren bestrijden

Vliegende mieren, een terugkerende plaag

We hebben allemaal wel eens gezocht naar de juiste manier om vliegende mieren te bestrijden. Gelukkig zijn vliegende mieren een tijdelijk probleem dat slechts een paar keer per jaar voorkomt. Toch is belangrijk om deze mieren zoveel mogelijk uit te roeien. Je zou, wanneer ze slechts in een klein aantal voorkomen binnenshuis, ervoor kunnen opteren om ze gewoon dood te meppen met een vliegenmepper, een krant enz. Wanneer ze in grotere groepen voorkomen zal je natuurlijk naar sterkere middelen moeten grijpen. Er bestaan chemische bestrijdingsmiddelen, maar ook huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die je zelf kunt maken.

Vliegende mieren bestrijden

Chemische middelen

Het gemakkelijkste is de aankoop van een chemisch bestrijdingsmiddel dat je op de kolonie vliegende mieren strooit om ze te doden – liefst wanneer ze niet vliegen. Hou er wel rekening mee dat deze producten schadelijk zijn voor jezelf, je kinderen en je huisdieren. Als je een kolonie bestrooit in een grasperk zal er nadien een bruine vlek over blijven.

Minder schadelijk

Vliegende mieren bestrijden kan ook op een minder schadelijke manier. Gebruik daarvoor ongeveer een 1/2 theelepel honing, 1 eetlepel boorzuur (te verkrijgen bij apotheker of drogist) en een eetlepel aspartaam of een ander zoetmiddel. Meng dit goed en strooi het op de mieren of op de zichtbare heuveltjes die de mieren maken in je grasperk of langs de muren. De mieren worden aangetrokken door de zoete smaak en nemen het mengsel mee naar hun ondergrondse schuilplaats. Op die manier zal het mengsel de hele mierenkolonie doden. Het is bovendien niet giftig voor mens en dier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.